Advertentie

Galapagos bevestigt jaardoelstellingen

Topman Onno van de Stolpe van Galapagos ©Thomas De Boever

Galapagos houdt vast aan de eerder gegeven jaarverwachtingen, zo blijkt uit een business update van het Mechelse biotechnologiebedrijf. Het bedrijf ademt vertrouwen, onder andere met dank aan twee afgesloten samenwerkingscontracten met farmareus Merck.

Die afgesloten overeenkomsten waren niet de enige hoogtepunten in het eerste kwartaal van de biotechonderneming. Er werden ook mijlpaalbetalingen ontvangen in het kader van de allianties rond reuma en artrose, de samenwerking met farmaspeler GlaxoSmithKline werd uitgebreid, en er werd een klinische fase opgestart met een kandidaat-medicijn voor de behandeling van reuma.

Galapagos voorziet voor 2009 100 miljoen euro aan inkomsten, een groei van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Inkomsten van research & development (R&D) zullen hiertoe naar verwachting ongeveer 60 miljoen euro bijdragen, een toename van 9 procent ten opzichte van 2008. De cash burn voor heel 2009 zal beperkt blijven ongeveer 7 miljoen euro, wat ertoe zal leiden dat de kaspositie aan het eind van het jaar ongeveer 20 miljoen euro zal bedragen.

Het bedrijf verwacht zowel in het tweede kwartaal als in de tweede jaarhelft een klinische studie te kunnen starten. Daarmee zou het aantal klinische studies van Galapagos dit jaar op vier moeten uitkomen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud