Getronics lijdt wellicht verlies in 2007 door impairment VK

Getronics lijdt wellicht voor het tweede jaar op rij verlies in 2007 doordat voor de tweede keer in korte tijd een goodwill impairment moet worden uitgevoerd, dit keer door tegenvallers in het VK. Ook staat de margeverwachting voor 2007 op losse schroeven.

(betten) De IT-dienstverlener die onder leiding van bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar al jaren strijdt tegen tegenvallende marges, heeft per 1 mei besloten een last nemen van EUR 25 miljoen om goodwill af te schrijven op de Britse activiteiten.

Bij de jaarcijfers begin maart werd ook al een afschrijving van EUR 65 miljoen op de activiteiten in de Verenigde Staten, Belgie en ook al het Verenigd Koninkrijk bekendgemaakt. Deze keer tonen de activiteiten in het VK tegenvallers in het eerste kwartaal.

Getronics heeft de verwachtingen voor het onderdeel voor 2007 en daarna verlaagd en geeft aan dat de hele groep dit jaar wellicht geen nettowinst meer zal realiseren. Ook de onderliggende margeverwachting voor 2007 van 4,0-4,5% wordt volgens de IT-dienstverlener 'uitdagend'.

De omzet daalde in het eerste kwartaal van 2007 met 2% tot EUR 630 miljoen. De omzet uit IT-dienstverlening, waar Getronics zich op richt, bleef gelijk op EUR 558 miljoen. Op autonome basis groeide de service-omzet met 4,7% in de verslagperiode.

Voor eind 2008 handhaaft Getronics de doelstelling van een EBITAE-marge van ten minste 5%.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud