Global Graphics: management wil hardwaredivisie overnemen

(tijd-nieuwslijn) - De grafische specialist Global Graphics wil zijn hardwaredivisie verkopen aan het management van deze divisie dat onder leiding staat van de operationele directeur Gary Jones.

Gary Jones nam vrijdag ontslag als lid van de raad van bestuur van Global Graphics. De transactie zou tegen eind april worden afgerond. Door de operatie zal de groep haar schuldenlast met EUR 9 miljoen kunnen verminderen. De helft van deze last bestaat uit bankschulden op korte termijn.

"In boekjaar 2001 zagen we een sterke daling van de vraag naar hardware en we zien geen significante verbetering voor 2002", zei voorzitter en gedelegeerd bestuurder Johan Volckaerts. "De hardwaredivisie bleef een belangrijk financieel risico voor de groep. Vandaar de beslissing om de afdeling aan het management te verkopen", voegde hij eraan toe. Global Graphics wil zich volledig op software toeleggen, onder meer voor PDF-toepassingen. In tegenstelling tot hardware, kan deze divisie wel sterke groeicijfers voorleggen.

Door de hele operatie heeft Global Graphics de publicatie van de resultaten over boekjaar 2001 uitgesteld tot 21 maart 2002.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud