Google en Microsoft gaan voor spraakgestuurde zoektechnologie

Google en Microsoft werpen zich resoluut op de markt van spraakgestuurde zoektechnologie. Van de combinatie van spraakherkenning en zoektechnologie zouden vooral gsm-gebruikers profiteren. Dat bericht de krant The Wall Street Journal.

(tijd) Google, uitbater van de grootste zoekmachine ter wereld, lanceerde vorige week Google Voice Local Search. Gebruikers van de technologie, die zich nog in een experimenteel stadium bevindt, kunnen door een telefoonnummer op te bellen bedrijven lokaliseren in een stad naar keuze. Een menselijke operator krijgen ze daarbij niet aan de lijn, spraakherkenning leidt alles in goede banen.

Het experiment van Google komt minder dan een maand nadat Microsoft zijn plannen bekendmaakte om Tellme Networks over te nemen. De Amerikaanse softwarereus zou 800 miljoen dollar veil hebben voor het bedrijf dat zich specialiseert in spraaktechnologietoepassingen op het internet. Microsoft zou Tellme's technologie ook willen gebruiken voor toepassingen op mobiele telefoons.

Yahoo, nog een zoekmachine, lijkt Google en Microsoft te zullen volgen. Vooral het feit dat zoeken via de gsm ook een lucratieve en nog volledig braakliggende advertentiemarkt zou openen, lijkt Yahoo wel aan te spreken. 'We geloven er sterk in dat zoektechnologie in de toekomst heel belangrijk zal worden voor gsm-gebruikers', klinkt het bij een Yahoo-topman.

Peter De Groote

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud