Google investeert 200 miljoen in Bergen

De Amerikaanse internetreus Google investeert 200 miljoen euro in Baudour, nabij Bergen. De investering zou betrekking hebben op de oprichting van een nieuw Europees onderzoekscentrum en zou 120 nieuwe jobs creëren. Het nieuws moet vandaag aangekondigd worden door de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS), weet de zakenkrant L'Echo.

(tijd) Volgens onze informatie zal de Waalse ministerraad voor de gelegenheid in Bergen en niet in de Waalse hoofdstad Namen vergaderen.

Google heeft sinds december 2005 een filiaal in ons land, de nv Google Belgium. In het voorjaar van 2006 kwam daar de eerste lokale werknemer bij. Het gaat om de internetpionier Jean-Paul Dewever, die in 1995 Advalvas oprichtte.

Maar Google bleef België in hoofdzaak bewerken vanuit Nederland en vanuit zijn Europees hoofdkwartier in Dublin, waar enkele Belgen instaan voor de contacten met internetadverteerders in ons land. De internetreus kondigde vorige week aan dat hij een volwaardige Belgische vestiging wou uitbouwen. Google Belgium telt vandaag slechts vijf personeelsleden.

Google heeft in de zogeheten BrandZ Top 100 van meest waardevolle merknamen Microsoft van de eerste plaats gestoten. De merknaam van de Californische groep heeft een waarde van 48,8 miljard euro.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud