Google lanceert Belgische versie Google Maps

Google heeft vandaag een Belgische versie van zijn site Google Maps gelanceerd, een dienst waarbij handelsinformatie gekoppeld wordt aan wegenkaarten en satellietbeelden.

(tijd) ) Daarmee gaat het Amerikaanse internetbedrijf de concurrentie aan met gevestigde lokale spelers als Promedia (Gouden Gids) of Kapitol (Infobel), die op hun website per gevonden adres een routebeschrijving tonen. Google volgde de omgekeerde weg en verrijkt nu zijn kaartenmateriaal met adresinfo van handelszaken, restaurants en hotels.

Zoeken gebeurt op basis van een sector en een woonplaats waarna de resultaten op de wegenkaarten zelf getoond worden. Naast een webversie is ook een afgeslankte variant voor mobiele telefoons beschikbaar.

De dienst wordt gefinancierd door de plaatsing van advertenties die gelinkt zijn aan de zoekresultaten. Wie bijvoorbeeld zoekt naar computerwinkels krijgt reclame voor de onlinewinkel van Dell te zien.

Google Maps Belgiƫ steunt op informatie van Resto.be (ruim 15.000 restaurants), Hotels.be (met 500 hotels die u online kunt boeken) en Toerisme Vlaanderen. Opvallend is dat ook concurrent Infobel zijn database ter beschikking stelt. Bedrijven kunnen echter ook hun eigen gegevens aanmelden via een webformulier.

http://www.google.be/gmm (Google Maps Mobile)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud