Groen licht voor fusie Alcatel en Lucent

De Amerikaanse president George W. Bush heeft vrijdag groen licht gegeven voor de fusie van het Franse telecombedrijf Alcatel en het Amerikaanse Lucent. Voorwaarde is dat Lucent garandeert dat de activiteiten bij Defensie buiten de fusie blijven.

(belga) Dat meldt het Witte Huis in een communiqué. 'President Bush volgt de aanbevelingen van de Commissie voor Buitenlandse Investeringen in de VS (CFIUS) om de voorgestelde fusie tussen Lucent Technologies en Alcatel niet uit te stellen of te verbieden, op voorwaarde dat de bedrijven zich houden (...) aan het akkoord inzake de nationale veiligheid dat met de agentschappen van de Amerikaanse regering is gesloten', aldus het communiqué.

De Amerikaanse president heeft de mogelijkheid de overname van een Amerikaanse groep door een buitenlandse onderneming te blokkeren. Hij kan dat doen in het kader van de Exon-Florio-wet uit 1950, die stelt dat deze stap gerechtvaardigd is als er reden is om te vermoeden dat de buitenlandse groep stappen gaat zetten die de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar zouden kunnen brengen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud