HP betaalt 14,5 miljoen dollar voor schikking in afluisterzaak

Hewlett-Packard betaalt 14,5 miljoen dollar in een schikking na een openbare aanklacht van een Californische advocaat. De zaak houdt verband met het afluisterschandaal dat de technologiegigant het afgelopen jaar teisterde. Dat schrijft The Wall Street Journal.

(tijd) In september raakte bekend dat de computerfabrikant HP zijn bestuursleden en enkele journalisten afluisterde. Het bedrijf hoopte zo te ontdekken wie aan de pers gelekt had. Het bedrijf wilde achterhalen wie het ontslag van voormalig gedelegeerd bestuurder Carly Fiorina aan de media had verklapt.

De afluisterpraktijken lokten grote verontwaardiging uit bij het personeel en bij beleggers en leidden tot het ontslag van voorzitster Patricia Dunn.

HP betaalt nu 13,5 miljoen dollar (10,2 miljoen euro) aan een fonds dat bijdraagt aan juridisch onderzoek naar schendingen van de privacy en van intellectuele eigendomsrechten. Het bedrijf betaalt ook nog eens 650.000 dollar boete en 350.000 dollar voor de kosten van de Californische advocaat.

Volgens de advocaat heeft de schikking geen invloed op de rechtszaak die tegen Dunn en andere (ex-)medewerkers van HP loopt.

De pc-producent geeft voorlopig niet toe dat het zijn boekje te buiten is gegaan. Het bedrijf heeft na het uitbreken van het schandaal wel een 'chef ethische zaken' aangesteld.

RV

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud