HP trekt jaarverwachtingen op

CEO Mark Hurd snoeide succesvol in de kosten. ©REUTERS

Hewlett-Packard, 's werelds grootste pc-fabrikant, heeft in het eerste kwartaal van gebroken boekjaar 2009-2010 de analistenverwachtingen achter zich kunnen houden. Het bedrijf profiteert van eerdere kostenbesparingen, en een heropleving van de vraag naar computers en printers. He bedrijf trekt de jaarverwachtingen op.

(tijd) - De winst uitgezonderd eenmalige items kwam uit op 1,10 dollar per aandeel. Dat is meer dan 1,06 dollar per aandeel die analisten gepolst door Bloomberg verwachtten. Ook de omzet kwam met 31,2 miljard dollar hoger uit dan de verwachte 30 miljard.

CEO Mark Hurd nam een jaar geleden maatregelen om de crisis zonder kleerscheuren door te komen. Hij snoeide in de operationele kosten en in de salarissen. Daarvan plukt HP nu de vruchten. Maar ook de aantrekkende vraag naar pc's en printers droeg bij. Vooral de goedkopere notebook-modellen vielen in de smaak bij consumenten.

Ook over het huidige kwartaal is HP eerder positief gestemd. Het verwacht een winst per aandeel tussen 1,03 en 1,05 dollar aan het einde van het kwartaal. De gemiddelde analistenverwachting ligt aan de onderkant van die vork.

Het loopt voorlopig zo goed bij HP, dat het bedrijf meteen de jaarverwachtingen optrekt. De pc-fabrikant denkt nu aan een winst zonder eenmalige items tussen 4,37 and 4,44 dollar per aandeel, waar het eerder nog dacht aan een vork van 4,25 to 4,35 dollar per aandeel. Ook de omzetverwachting wordt verhoogd. HP denkt nu tussen 121,5 miljard en 122,5 miljard dollar aan omzet te zullen halen, waar het eerder aan 118 tot 119 miljard dollar dacht.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud