Advertentie

IBM presteert beter dan verwacht

IBM-topman Samuel Palmisano (foto: reuters) ©REUTERS

IBM heeft in het vierde kwartaal van 2008 12 procent meer winst geboekt. De Amerikaanse aanbieder van computerdiensten deed daarmee beter dan verwacht. Ook de winstprognose voor 2009 ligt hoger dan verwacht.

(tijd) - De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op 4,4 miljard dollar, of 3,28 dollar per aandeel. De omzet daalde in het vierde kwartaal daarentegen met 6 procent naar 27 miljard dollar, ten gevolge van de impact van de aantrekkende dollar.

De winst kwam hoger uit dan de markt verwachtte. De consensus ging uit van een winst per aandeel van 3,03 dollar en een omzet van 27,9 miljard dollar. 

Gedelegeerd bestuurder Samuel Palmisano sprak van een sterk kwartaal, alhoewel de groep geplaagd werd door de vertragende economie. 

Voor 2009 verwacht IBM een winst per aandeel van ten minste 9,20 dollar. Dat is heel wat meer dan 8,75 dollar die de analisten verwachten. Over geheel 2008 kwam de winst per aandeel uit op 8,93 dollar per aandeel.

Palmisano zei dat IBM op schema zit om zijn langetermijndoelstelling te halen van een winst van 10 tot 11 dollar per aandeel. 

In de nabeurshandel schoot het aandeel IBM bijna 4 procent hoger, terwijl de reguliere handel met een verlies van 3,5 procent werd afgesloten.

SR

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud