ICOS boekt sterk derde kwartaal

De producent van inspectiesystemen voor de chipindustrie ICOS Vision Systems heeft er een sterk derde kwartaal opzitten. De omzet steeg 9,7 procent tegenover het tweede kwartaal. 'Het cijfer ligt aan de bovenkant van onze verwachtingen', aldus gedelegeerd bestuurder Anton De Proft.

(tijd) - 'Dat vertaalt zich ook in hogere marges en meer winst.' De omzetprognose voor het laatste kwartaal van 2007, namelijk 10 tot 20 procent groei, ligt ruwweg in de lijn van de verwachtingen.

De bedrijfswinst klokte in het voorbije kwartaal af op 1,7 miljoen euro (-41,3%), de nettowinst op 2,6 miljoen euro (-10,3%) en de winst per aandeel op 0,26 euro. Dat is dubbel zo goed als aangenomen.

De omzet komt uit op 20,1 miljoen euro. Dat is weliswaar 3,9 procent minder dan vorig jaar, maar ruim 4 procent boven de analistenconsensus. Het cijfer impliceert een groei van 9,7 procent tegenover het tweede kwartaal terwijl het bedrijf zelf een groei van 5 a 10 procent vooropstelde. 'De omzetgroei lag aan de bovenkant van onze verwachtingen en is te danken aan het marktherstel voor Component Inspector Systemen', aldus gedelegeerd bestuurder Anton De Proft.

Ook de andere activiteiten draaien goed. 'Voor de Wafer Inspector Systemen beginnen we de vruchten te plukken van het marktaandeel dat we de voorbije twaalf maanden hebben opgebouwd. De vraag naar deze systemen stijgt en onze zonnecelinspectieproducten zitten in de lift', aldus De Proft.

Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een sequentiele groei van 10 tot 20 procent. Dat is geen al te grote verrassing. Analisten van KBC Securitiies en ING Wholesale Banking mikten op respectievelijk 16 en 22 procent groei.

Jan De Schamphelaere jan.de.schamphelaere@tijd.be

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud