Advertentie

ICOS Vision verwacht omzetdaling, koers fors lager

ICOS Vision ziet zijn omzet in het eerste kwartaal van 2007 met 5 tot 15 procent dalen in vergelijking met het vierde kwartaal van 2006. Gedelegeerd bestuurder Anton De Proft wijt de slechte vooruitzichten aan de moeilijke marktomstandigheden op korte termijn.

(tijd) 'De vraag naar onze traditionele producten zal verder dalen, maar de interesse voor onze nieuwe waferproducten stijgt. We zullen in het eerste kwartaal deze producten al verschepen voor nieuwe klanten, maar het is moeilijk om de exacte impact nu al in te schatten.'

Een en ander blijkt uit een persbericht ter gelegenheid van de jaarresultaten. ICOS ontwikkelt inspectiemateriaal voor de halfgeleiderindustrie. Het aandeel zakt in de ochtendhandel 8,3 procent tot 29,99 euro.

ICOS zag zijn nettowinst in het vierde kwartaal van 2006 fors dalen tot 1,4 miljoen euro. Een jaar terug was dat nog 6,4 miljoen.

Over heel 2006 kwam de winst uit op 20,3 miljoen euro, duidelijk meer dan de 13,5 miljoen over 2005. De vierdekwartaalresultaten bevatten een afschrijving voor de 'verouderde voorraad', dit als gevolg van de aanhoudend zwakke marktomstandigheden, de snelle omschakeling naar een nieuwe generatie producten en een veranderende productmix.

De omzet steeg in het vierde kwartaal van 2006 met 3 procent tegenover een kwartaal ervoor. 'Iets beter dan verwacht dankzij onze nieuwe waferproductlijn. De markt voor traditionele inspectiesystemen voor componenten wordt daarentegen alsmaar moeilijker', zegt De Proft. Over heel 2006 steeg de omzet met 31 procent tot 105,6 miljoen euro.

Tijdens 2006 gebruikte Icos 5,9 miljoen euro cash voor de inkoop van eigen aandelen.

Dieter Snoeck

foto icos

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud