Innogenetics boekt minder nettoverlies dan verwacht in tweede kwartaal

De Gentse biotechnologiegroep Innogenetics heeft over het tweede kwartaal een omzet geboekt van 14,2 miljoen euro, minder dan analist Christophe Van Vaeck van KBC verwacht had. Het netto- en bedrijfsverlies bedroeg wel aanzienlijk minder dan Van Vaeck verwacht had. Innogenetics boekte een bedrijfsverlies van 3,16 miljoen euro, terwijl het nettoverlies op 3,78 miljoen euro afklokte.

(tijd) Van Vaeck had op een bedrijfsverlies van 4,4 en een nettoverlies van 4,8 miljoen euro gerekend. Innogenetics heeft over het tweede kwartaal het operationeel verlies met 44 procent weten in te dijken in vergelijking met het tweede kwartaal van boekjaar 2006. De omzet had Van Vaeck wel een stuk hoger voorzien, op 15,1 miljoen euro.

In het kader van de toenemende focus op de diagnostica-activiteiten zal de afsplitsing van de afdeling 'therapeutica' tegen eind september afgerond worden, klinkt het in het persbericht. Die aparte entiteit zal voor 100 procent door Innogenetics gecontroleerd worden.

Over het volledige eerste halfjaar heeft de afdeling diagnostica 25,7 miljoen euro omzet geboekt, licht minder dan de 26,3 miljoen euro een jaar voordien. Dat zou te wijten zijn aan verminderde inkomsten uit licenties. Het operationeel verlies voor het 1ste halfjaar komt uit op een half miljoen euro.

De afdeling therapeutica was in het eerste halfjaar goed voor een omzet van 1,7 miljoen euro. Het operationeel verlies werd teruggedrongen met 22 procent tot 6,5 miljoen euro.

Frank Morich, gedelegeerd bestuurder van Innogenetics is verheugd. 'Het resultaat van onze diagnostica-afdeling sterkt ons in de overtuiging dat de afdeling voor het volledige boekjaar een dubbelcijferige omzetgroei zal laten optekenen.' Morich is ook tevreden dat de diagnostica-afdeling bijna break-even draait. Hij bevestigt dat alle groeiplannen en doelstellingen van het bedrijf behouden blijven.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud