Internet Explorer blijft marktaandeel verliezen

Hoewel de meeste Belgen nog altijd Internet Explorer verkiezen, blijft het marktaandeel van Mozilla Firefox stijgen. Die laatste browser haalt eind 2008 een marktaandeel van 35%. Dat meldt datanews.be op basis van de cijfers van dns.be, de Belgische vereniging voor internetdomeinnaamregistratie.

(belga) - Hans Seeuws, woordvoerder van dns.be, ziet als voornaamste reden de beveiligingsproblemen die Internet Explorer een paar jaar geleden kende. "Heel wat mensen gingen toen op zoek naar een veiliger alternatief, en daar heeft Firefox duidelijk van geprofiteerd. Vanaf 2007 bleef het marktaandeel stabiel op 30%. Maar begin dit jaar steeg het marktaandeel weer licht, na de lancering van Firefox 3." Het blinde vertrouwen in Firefox valt Seeuws ook op. "Na de release van Firefox 3 maakten bijna alle gebruikers meteen de overstap. In tegenstelling tot Explorer. Van Explorer 8 zijn al testversies, maar een aanzienlijk deel van de Belgische internauten werkt nog altijd met Explorer 6."

Een andere opvallende conclusie is dat het besturingssysteem van Apple steeds meer gewicht in de schaal begint te leggen, ten koste van Windows. 85% van de gebruikers draait Windows, maar Mac OS is bezig aan een remonte. Op twee jaar tijd kon Mac OS een stijging van 6,0 procent naar 11,6 procent optekenen.

Sinds 2005 houdt dns.be bij welk type browser en welk besturingssysteem internauten gebruiken wanneer ze naar dns.be surfen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud