iPhone voorlopig niet in China te koop

©-

Apple en China Mobile hebben hun gesprekken over de lancering van de iPhone, het nieuwe succesvolle multimediatoestel, voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat bericht de Britse zender BBC. Het was China Mobile die het stopzetten van de onderhandelingen maandag aankondigde. Een verklaring gaf het bedrijf niet mee. Waarnemers menen dat China Mobile en Apple het niet eens raakten over de verdeling van de inkomsten van de iPhone-verkoop.

(belga) - Het is dus weinig waarschijnlijk dat de Chinezen op korte termijn het toestel zullen kunnen kopen. De andere gsm-operator China Unicom liet eerder al verstaan dat het vooralsnog geen interesse heeft in een deal met Apple.

China, met meer dan een miljard inwoners, is één van de grootste consumentenmarkten ter wereld. Vraag is wel hoeveel Chinezen het gadget kunnen aanschaffen. De prijs van 500 dollar in de VS komt overeen met twee gemiddelde maandlonen in China. Daarnaast zijn er nog technische en inhoudelijke (ivm content) belemmeringen.

De iPhone is de afgelopen maanden succesvol gelanceerd in de VS en in enkele Europese landen. Apple onderhandelt nu met Japanse telecomoperatoren.

De iPhone biedt behalve telefoneren ook de mogelijkheid om te surfen op het internet en om muziek en videomateriaal af te spelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud