Advertentie
Advertentie

IRIS Group neemt Corismo over

IRIS Group, specialist in oplossingen voor het beheer van documenten en informatie, neemt Corismo over, een Antwerpse specialist in advies over en de implementatie en het beheer van IT-platformen. De overnameprijs bedraagt 2,4 miljoen euro.

(tijd) - 'Corismo is een rendabel bedrijf en zal vanaf dit jaar bijdragen aan de winst per aandeel van IRIS', stelt Etienne Van de Kerckhove. Het Antwerpse bedrijf realiseert met 30 medewerkers een omzet van zowat 15 miljoen euro.

IRIS betaalt vijf keer de bedrijfswinst (meer dan 1 miljoen euro in 2007) van het schuldenvrije bedrijf. De aftrek van de cash (zowat 2,5 miljoen euro) in Corismo resulteert in een overnameprijs van 2,4 miljoen euro.

Corismo sluit volgens Van de Kerckhove aan bij IRIS' kernactiviteiten documentherkenning en contentmanagement. Daarnaast biedt het bedrijf de dochter IRIS ICT de mogelijkheid om zijn eigen technologie aan de man te brengen. IRIS speelt daarmeee in op de vraag naar hosting en ASP bij zijn klanten. IRIS ICT en Corismo smelten samen. Na Louvain-la-Neuve en Vilvoorde opereert IRIS in ons land voortaan ook vanuit Antwerpen.

Groeijaar

 

IRIS ervaart weinig hinder van de huidige crisis. 'Onze backlog groeit', stelt Van de Kerckhove. 'We hopen binnenkort (op 17 maart) onze groeicijfers en een dividend te bevestigen. We houden ons aan een pay-outratio van 25 procent.' Midden november bevestigde IRIS nog een 'significante stijging' van de resultaten in 2008. De vooruitzichten voor 2009 zijn, ondanks de crisis, goed.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud