Advertentie

Japanse beurswaakhond onderzoekt boeken Sanyo

Tegen het Japanse elektronicabedrijf Sanyo Electric Co. loopt een onderzoek door de Japanse beursregulator. Het bedrijf heeft mogelijk voor 190 miljard yen aan verliezen bij filialen ondergewaardeerd.

(belga) De manipulatie zou zijn gebeurd in het boekjaar 2003, dat in maart 2004 afliep. Het aandeel van Sanyo verloor vrijdag op de beurs 21 procent.

De Japanse beurswaakhond SESC is een onderzoek gestart naar mogelijk bedrog. Als blijkt dat er fouten zijn gebeurd, zal het elektronicabedrijf nieuwe cijfers moeten bekendmaken. Bij Sanyo zelf belooft men "volledig te zullen meewerken".

Het bedrijf publiceerde voor 2003 een winst van 4,4 miljard yen en reikte een dividend aan de aandeelhouders uit. Maar mochten alle verliezen bij de filialen correct in rekening zijn gebracht, zou er sprake zijn van een substantieel verlies. De afgelopen drie jaar tekende de onderneming alleen nog maar verliezen op. Er loopt momenteel een herstructurering.

Het is niet het eerste groot Japans bedrijf dat zich schuldig zou maken aan het opsmukken van hun resultaten. Eerder kwamen de internetgroep Livedoor en machinefabrikant Komatsu al in opspraak.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud