Keyware kondigt verkoop van activiteiten aan

(tijd-nieuwslijn) - De biometrische beveiliger Keyware wil voor 30 juni de Amerikaanse activiteiten voor de overheid verkopen. De verkoop van Lex Solutions zou USD 1,5 miljoen cash moeten opbrengen. Verder worden nog twee andere dochters in de etalage gezet, die USD 1 miljoen moeten opleveren.

De overnemer voor de Amerikaanse activiteiten is volgens Keyware een systeemintegrator voor de overheid met een uitstekende reputatie. Keyware zal zich nu toeleggen op de Europese activiteiten.

Nu Lex Solutions, de laatste activiteit van Keyware op het Amerikaanse continent, de deur uit is, wil Keyware ook nog Physical Access en Able verkopen. Physical Acces is gespecialiseerd in toegangscontrolesystemen en heeft vestigingen in Gembloux, Anderlecht, Parijs en Geneve. Able, dat gevestigd is in Boort Meerbeek, verkoopt een applicatie die het verkeer tussen het internet en bedrijfsnetwerken kanaliseert.

Buyse bevestigt dat voor een van deze activiteiten al vergevorderde gesprekken lopen die deze week kunnen afgerond zijn.

Het geld was dringend nodig voor het zwaar verlieslatende Keyware. Eind maart had het bedrijf nog maar EUR 422.000 in kas.

Daarnaast denkt Keyware nog USD 2,5 miljoen van de investeerders te krijgen. "Beide componenten moeten ervoor zorgen dat de groep tegen het vierde kwartaal een positieve cashflow kan voorleggen", zei gedelegeerd bestuurder Chris Buyse.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud