Advertentie
Advertentie

Keyware lijdt nettoverlies van 8,01 miljoen euro in 2006

De producent van elektronische betaalsystemen Keyware heeft in 2006 een verlies geleden van 8,01 miljoen euro. Een jaar voordien was de groep nog 509.000 euro in het rood gegaan. Per aandeel kwam het verlies uit op 0,06 euro. De omzet viel met een derde terug tot 6,91 miljoen euro. Dat meldt Keyware in een persbericht.

(tijd) De daling van de omzet met 29 procent is voor een groot deel te wijten aan de verkoop, in de eerste jaarhelft, van de verlieslatende afdeling toegangscontrole en tijdsregistratie. De omzet uit voortgezette activiteiten steeg in de tweede jaarhelft met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2005, en met 25 procent ten opzichte van de eerste helft van 2006.

De operationele cash flow van de voortgezette activiteiten was voor 126.000 euro negatief. Tijdens de eerste jaarhelft realiseerde de groep een negatieve cash flow van 513.000 euro. In de laatste zes maanden van het jaar slaagde Keyware er wel in een positieve cash flow van 387.000 euro voor te leggen.

Bij de voortgezette activiteiten groeide de omzet van de afdeling betaalkaarten- en terminals op jaarbasis met 2,5 procent tot 5,23 miljoen euro. De brutomarge viel wel met 11,4 procent terug tot 2,4 miljoen euro. Die daling is volgens Keyware te verklaren door de extra korting die werd verwerkt in de aankopen van handelsgoederen. Omdat Keyware een groter dan overeengekomen aantal terminals had aangekocht bij het Franse Thales, genoot Keyware van een bijkomende korting. Verder werden de annulaties van verhuurovereenkomsten van terminals in mindering gebracht van de omzet.

Keyware laat verder weten dat het op schema zit om tegen het einde van het jaar de geplande 4.500 nieuwe contracten voor betaalterminals af te sluiten en om de installatie van die terminals uit te voeren.

Pieter Suy

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud