Keyware wil omzet in drie jaar verdubbelen

De producent van elektronische betaalsystemen Keyware wil tegen eind 2009 zijn omzet verdubbelen tot 14 miljoen euro. Het bedrijf rekent tegen dan op 0,2 a 0,4 miljoen euro bedrijfskasstroom en een operationele cashflow van 1,7 a 2,3 miljoen euro. Zo staat in het driejarenplan dat Keyware voorstelde.

(tijd) De operationele cash flow stond vorig jaar 126.000 euro negatief. Het nettoverlies bedroeg toen 8 miljoen euro.

De omzetgroei zal gerealiseerd worden door de verhuur van bankterminals en door het aanbieden van autorisatiediensten aan horeca, handelaren en distributieklanten. Keyware is ook van plan overnames te doen.

Voor de financiering van de groeiplannen, beroept Keyware zich, in tegenstelling tot het verleden, niet op de uitgifte van nieuwe aandelen of converteerbare leningen. Het bedrijf roept alle bestaande aandeelhouders op om hun warranten uit te oefenen. Die hebben in totaal een waarde van 7 miljoen euro. De nieuwe fondsen zullen voorts dienst doen als werkkapitaal en ingezet worden voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling. In geval van een grote overname zal Keyware mogelijks wel opnieuw beroep doen op de publieke kapitaalmarkt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud