KPNQWest houdt netwerk voorlopig in de lucht

(belga) - Het netwerk van KPNQwest blijft voorlopig in de lucht. De curatoren zijn akkoord gegaan met het plan dat erin voorziet dat het tot 1 juli blijft functioneren.

Dinsdagmiddag was het benodigde geld nog niet binnen. Het bedrijf heeft echter toezeggingen van klanten gekregen dat het meer geld krijgt. Dat hebben de curatoren dinsdagavond bekendgemaakt.

KPNQWest vroeg vorige week klanten hun rekeningen te betalen om het netwerk in de lucht te kunnen houden. De deadline stond op maandagavond, maar op het laatste moment werd die verschoven naar dinsdagmiddag 12 uur.

Omdat er nog niet voldoende geld is, behouden de curatoren zich het recht voor het netwerk stil te leggen als er geen geld meer is. Het is niet duidelijk hoeveel geld de curatoren hebben en hoeveel nodig is.

Telecomconcern KPN heeft alvast toegezegd te betalen. "We zijn bereid de enkele miljoenen die KPNQwest nog te vorderen had, over te maken", aldus een woordvoerder van KPN dinsdag. Vorige week werd bekend dat KPNQwest nog EUR 23 miljoen tegoed had van moeder KPN. Volgens KPN was dat een stuk minder.

KPN is in overleg met de curatoren over verdere stappen. "We wachten af waar de curatoren nu mee komen", zei de woordvoerder dinsdagavond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud