Kwartaalresultaten Cisco voldoen aan verwachtingen

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse netwerkgigant Cisco Systems realiseerde in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst per aandeel van USD 0,10, tegen een verlies van USD 0,37 in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst per aandeel lag iets hoger dan analisten hadden verwacht. Zij mikten gemiddeld op een winst van USD 0,09 per aandeel.

De totale nettowinst bedroeg USD 729 miljoen, tegen een verlies van USD 2,69 miljard een jaar geleden. De omzet kwam het voorbije kwartaal uit op USD 4,82 miljard, terwijl de omzet vorig jaar USD 4,73 miljard bedroeg. Analisten hadden gemiddeld op een omzet van USD 4,86 miljard gemikt.

Cisco haalde in het voorbije kwartaal een bedrijfswinst van USD 874 miljoen. Dat was vorig jaar nog een verlies van USD 3,8 miljard. John Chambers, gedelegeerd bestuurder van Cisco, was opgetogen met de kwartaalresultaten: "Vanuit operationeel oogpunt was dit een sterke prestatie. De brutomarge kwam uit op 63,1% en de kasstroom op USD 1,6 miljard. We blijven marktaandeel winnen. Onze omzet ging 2% hoger, terwijl de belangrijkste concurrenten de omzet met 43% zagen dalen."

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud