Advertentie
Advertentie

LHSP-dossier kan Banque Artesia Nederland 30 miljoen dollar kosten

Banque Artesia Nederland (BAN) is in Luxemburg veroordeeld in een zaak die samenhangt met de fraude bij het failliete Lernout&Hauspie Speech Products (LHSP). De veroordeling kan BAN ongeveer 30 miljoen dollar (23 miljoen euro) kosten. BAN werd vorig jaar door Dexia verkocht aan GE Commercial Finance.

(tijd) Het arrest van het Luxemburgse hof van beroep dateert al van juli vorig jaar, maar de bank maakte het nooit openbaar.

De zaak heeft betrekking op een complexe carrousel met aandelen van het beleggingsfonds Parvest. De carrousel vormt een onderdeel van het gerechtelijk onderzoek naar de fraude bij LHSP.

Verschillende partijen, waaronder het Belgische gerecht, lieten een bewarend beslag leggen op die Parvest-aandelen, waardoor BAN ze niet kan vrijgeven.

Nochtans besliste het hof van beroep dat de aandelen uiterlijk op 30 juni 2007 via BNP Paribas Luxembourg aan Crédit Agricole Indosuez Luxembourg geleverd moeten worden. Zo niet moet BAN de tegenwaarde ervan betalen. Die tegenwaarde bedraagt vandaag ongeveer 30 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud