Advertentie
Advertentie

LogicaCMG presteert conform verwachting in 2006

LogicaCMG heeft over 2006 in lijn met de verwachtingen van analisten gepresteerd, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van de IT-dienstverlener. Het bedrijf stelt verder dat de IT services-markt positief blijft in 2007, met stijgende volumes een algemeen verbeterende prijsomgeving.

(betten) Het bedrijf kwam vorige maand nog met een trading update naar buiten, die niet goed werd ontvangen op Euronext Amsterdam. Analisten spraken destijds van een tegenvallende autonome omzetgroei.

Bij LogicaCMG wordt er wat betreft cijfers met name gekeken naar de omzet en het resultaat voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie (EBITA). De omzet steeg over het afgelopen boekjaar met 45,3% naar GBP 2.665 miljoen, waar analisten geraadpleegd door Betten rekenden op GBP 2.660 miljoen.

Het EBITA-resultaat kwam comform verwachting uit op GBP 217,2 miljoen, tegen GBP 121,7 miljoen in 2005. Het totale dividend over 2006 komt uit op 5,6 pence, vergeleken met 5,31 pence een jaar eerder. De Betten-consensus ging uit van een dividend van 4,99 pence.

Bij de huidige valutakoersen kwam de onderliggende omzet van LogicaCMG uit op GBP 2.946,2 miljoen. Dit is inclusief de jaaromzet van het in 2006 geacquireerde Scandinavische WM-data, en exclusief de divisie Telecoms Products. Het bedrijf liet vorige week weten Telecoms Products te verkopen aan een consortium onder leiding van Atlantic Bridge Ventures voor ongeveer GBP 265 miljoen.

LogicaCMG verwacht in 2007 een groei van 4-6% in de Europese IT services-markt. In Nederland, Noord-Europa en Frankrijk groeien de activiteiten van LogicaCMG naar verwachting in lijn met de markt. 'Het Verenigd Koninkrijk blijft de meest competitieve markt, maar we verwachten hier terug te keren naar omzetgroei in 2007', zo stelt de onderneming.

'We verwachten dat 2007 een jaar zal worden van aanhoudende groei', zegt bestuursvoorzitter Martin Read in een toelichting op de jaarcijfers.

De omzet uit IT services steeg in 2006 met 5% op pro forma-basis. De operationele marge kwam hierbij uit op 8,4%, tegen 6,8% in 2005. De IT services-activiteiten zijn goed voor 90,8% van de totale omzet van LogicaCMG.

Analisten lieten voorafgaand aan de cijfers van LogicaCMG weten met name te letten op de verwachtingen van de IT-dienstverlener voor 2007. Hoewel deze volgens analist Mark Bryan van Deutsche Bank niet tegenvallen, staat het aandeel LogicaCMG omstreeks 10.35 uur 2,4% lager op EUR 2,53.

Volgens analist Hans Slob van Rabo Securities presteerde LogicaCMG over het algemeen in alle segmenten in lijn met de verwachtingen. Slob blijft voorzichtig wat betreft de verwachtingen in Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de Rabo-analist heeft het overgenomen WM-data te maken met prijsdruk in Scandinavie, en neemt de concurrentie in het Verenigd Koninkrijk toe door onder meer spelers uit India.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud