Lucent verwacht dat omzet in derde kwartaal zal dalen

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Het Amerikaanse netwerkbedrijf Lucent Technologies verwacht dat de omzet in het fiscale derde kwartaal 10-15% lager zal zijn dan de in het tweede kwartaal gerealiseerde USD 3,52 miljard. Dat heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt in een tradingupdate.

Het bedrijf noemt de voortdurende zwakke marktomstandigheden als reden voor de lagere omzet. Eerder wilde Lucent naar eigen zeggen geen guidance geven voor het derde kwartaal vanwege "de onzekere markt".

Ten tijde van de tweedekwartaalcijfers op 23 april ging Lucent er nog van uit dat de omzet niet significant zou afwijken van het tweede kwartaal en verwachtte het bedrijf een bescheiden verbetering van het pro forma resultaat op kwartaalbasis.

Het netwerkbedrijf voorziet voor het derde kwartaal wel een verbetering van resultaat per aandeel, vergeleken met een pro forma verlies per aandeel van USD 0,20 - inclusief USD 0,06 aan lasten - in het tweede kwartaal. Lucent noemt een verbetering ten opzichte van een verlies per aandeel van USD 0,14 "mogelijk". Wall Street analisten gingen voor het derde kwartaal gemiddeld uit van een verlies per aandeel van USD 0,10. Het concern heeft zich voor 2003 winstgevendheid en een positieve cashflow ten doel gesteld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud