Metris naar de beurs tegen 12 euro per aandeel

De introductieprijs voor de beursgang van Metris is vastgelegd op 12 euro per aandeel. Het openbaar aanbod werd 3,8 maal overingetekend. Metris maakt morgen dinsdag zijn debuut op Euronext Brussels.

De introductieprijs ligt in het midden van de eerder opgegeven prijsvork van 10,5-13,5 euro.

De vraag naar aandelen overtrof in ruime mate het aanbod ervan. Het gedeelte van het aanbod voorbehouden voor particuliere beleggers in België werd 2,6 maal overingeschreven. Het gedeelte voorbehouden voor de institutionele investeerders werd 4,2 keer overingeschreven.

Metris haalde 65 miljoen euro vers kapitaal op. Daarbovenop verkochten bestaande aandeelhouders nog eens voor 20 miljoen euro aandelen. Als de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend, kan dit bedrag oplopen tot een totaal van 97,75 miljoen euro.

"Het succes van de beursgang toont duidelijk aan dat zowel Belgische als belangrijke internationale investeerders geloven in het unieke businessmodel van Metris. Ons model biedt klanten in de automobiel, de luchtvaart en andere sectoren hoogtechnologische en geïntegreerde meetoplossingen voor driedimensionale kwaliteitscontrole. Met de opgehaalde fondsen zullen we niet alleen onze balans versterken. We gaan nu ook onze marktpositie verruimen zowel organisch als door middel van selectieve overnames. Onze ambitie: Metris uitbouwen tot de referentie in de wereldwijde metrologiemarkt", aldus Bart Van Coppenolle, CEO en President van Metris, over de beursgang.

Metris kreeg eerder dit jaar de titel 'Onderneming van het Jaar 2006'.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud