Metris neemt Britse X-Tek over voor 16,7 miljoen euro

©Lieven Van Assche

Metris koopt het Britse X-Tek en legt daarvoor maximaal 12 miljoen pond of 16,7 miljoen euro op tafel. Het gaat om een producent van röntgen en computertomografie inspectiesystemen.

(tijd) - Het overnamebedrag bestaat uit maximaal 10 miljoen pond cash en een maximale voorwaardelijke vergoeding van 2 miljoen pond die gelieerd is aan het verwezenlijken van doelstellingen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling.

X-Tek genereerde afgelopen boekjaar een omzet van 7 miljoen pond en heeft 75 werknemers in dienst. Zijn technologie wordt onder meer gebruikt bij de 3D-inspectie van elektronicaprintborden, behuizingen van consumentenelektronica en andere kleine industriële componenten. De hoofdzetel van X-Tek bevindt zich in Herts. Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in de VS, China en Maleisië.

Met de overname betreedt Metris een nieuwe markt, het meten van kleine objecten. 'De doelstellingen voor metrologietoepassingen voor middelgrote tot grote volumes zijn bereikt. Dit is het geschikte moment om een nieuw subsegment van de micrometrologiemarkt aan te boren', stelt Bart Van Coppenolle, gedelegeerd bestuurder van Metris.

Sebastien Rousseau
sebastien.rousseau@tijd.be

Gedelegeerd bestuurder Bart Van Coppenolle zag 'zijn' Metris in 2006 bekroond met de titel 'Onderneming van het Jaar'. (foto lieven van assche)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud