Microsoft boekt forse winsttoename

Microsoft heeft in het derde kwartaal van het fiscale boekjaar 2006/07 een nettowinst behaald van USD 4,9 miljard, een stijging van 65% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen de winst ruim USD 2,9 miljard bedroeg.

(betten) Dit heeft de grootste softwareproducent ter wereld donderdag na het sluiten van Wall Street bekendgemaakt.

De omzet kwam uit op circa USD 14,4 miljard, waar analisten gemiddeld uit waren gegaan van USD 13,9 miljard. De onderneming profiteerde van sterke verkopen van zijn Windows- en Office- en Vistaproducten.

Microsoft gaf bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers nog aan in het fiscale derde kwartaal een omzet te willen realiseren van USD 13,7 - USD 14 miljard.

De winst per verwaterd aandeel kwam uit op USD 0,50 tegenover USD 0,34 het jaar ervoor. Daarmee verslaat Microsoft eveneens de verwachtingen van analisten, die gemiddeld op USD 0,46 hadden gerekend.

Het bedrijf verwacht voor heel het boekjaar een omzet van USD 56,5 miljard, gelijk aan de verwachting van analisten. De winst per aandeel ziet Microsoft in een range uitkomen van USD 1,68 - USD 1,72. Analisten gingen uit van een winst per aandeel van USD 1,69.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud