Microsoft opnieuw in gesprek met Yahoo!

©BLOOMBERG NEWS

Microsoft heeft de mogelijkheid van een samenwerking met internetbedrijf Yahoo! nieuw leven ingeblazen. De Amerikaanse softwaremaker kondigde zondagavond aan dat het een alternatieve overeenkomst bestudeert met Yahoo!.

(betten) - Microsoft gaf geen verdere details over de mogelijke overeenkomst. Wel liet de softwaremaker weten zich het recht te behouden een volledig bod op Yahoo! te heroverwegen. Analisten verwachten dat de bedrijven zullen gaan samenwerken om hun aandeel op de markt voor internetadvertenties en zoekmachines te vergroten.

Icahn

Yahoo! kwam vorige week onder toenemende druk te staan nadat aandeelhouder Carl Icahn dreigde het bestuur van het internetbedrijf te vervangen indien de overnamegesprekken met Microsoft niet zouden worden hervat.

Microsoft trok het overnamebod op Yahoo! eerder deze maand in. Het softwarebedrijf was bereid om zijn eerdere bod met USD 5 miljard te verhogen naar USD 33,00 per aandeel. Dit had een premie betekend van 70% ten opzichte van de slotkoers van Yahoo! voordat de overnameplannen van Microsoft bekend werden.

Het was echter onvoldoende om Yahoo over de brug te krijgen. Bestuursvoorzitter Jerry Yang van het internetbedrijf wilde een verhoging met nog eens minstens USD 5 miljard, tot minimaal USD 37,00 per aandeel.

Irrationeel

Icahn noemde de afwijzing van Yahoo! 'irrationeel'. In een brief aan het bestuur van Yahoo! schreef hij dat het 'overduidelijk' is dat het bod van Microsoft van USD 33 per aandeel een 'superieur alternatief' is voor de vooruitzichten van Yahoo! als zelfstandig bedrijf.

Icahn is berucht om zijn proxygevechten bij bedrijven als Motorola en ImClone Systems. De investeerder heeft op die manier al vaker wijzigingen door weten te drukken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud