'Microsoft wil EA overnemen'

De toptitel Madden van EA, hier voor de Microsoft-spelconsole Xbox 360 - foto bloomberg

Softwaregigant Microsoft zou van plan zijn om Electronic Arts (EA), na Activision Blizzard de grootste ontwikkelaar van computerspelletjes, over te nemen. Dat schrijft Tech Trader Daily, een van de blogs van Barron's. De berichten doen het aandeel EA stevig opveren.

(tijd) - EA, vooral bekend van de sportfranchises Madden NFL en Fifa, verloor vorig jaar de positie als grootste gamesontwikkelaar ter wereld. Die rol werd overgenomen door het bedrijf dat ontstond uit de fusie tussen Activision (bekend van onder meer Guitar Hero) en Blizzard, dat verantwoordelijk is voor het online rollenspel World of Warcraft.

Er zit echter al geruime tijd sleet op de succesformules van EA. Het bedrijf slikte al 10 opeenvolgende kwartalen een nettoverlies. De verkoopcijfers van de toptitels zitten ook al een poos in dalende lijn.

Analisten hechten weinig geloof aan een overname van EA door Microsoft. Ze wijzen op het gebrek aan synergieën. Actief worden in de productie van games zou ook geen prioriteit zijn voor Microsoft, dat enkel actief is in de sector op hardwarevlak met de spelconsole Xbox.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud