Motorola boekt forse winstdaling in derde kwartaal 2007

Motorola heeft over het derde kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van USD 60 miljoen. Dit betekent een forse daling ten opzichte van dezelfde periode in 2006, toen de winst USD 968 miljoen bedroeg.

(betten) - Dit heeft de producent van onder meer mobiele telefoons donderdag in New York bekendgemaakt. In het tweede kwartaal van 2007 was nog sprake van een nettoverlies van USD 28 miljoen.

De verwaterde winst per aandeel ging van USD 0,39 in het derde kwartaal van 2006 naar USD 0,03 over de afgelopen drie maanden van 2007. De omzet daalde van USD 10,6 miljard in het derde kwartaal van 2006 tot USD 8,81 miljard (-17%). Dit betekent wel een stijging ten opzichte van het tweede kwartaal, toen de omzet USD 8,7 miljard bedroeg.

De daling is naar verluidt met name het gevolg van verlies aan klanten bij de divisie Mobile Devices in de Verenigde Staten aan BlackBerry en de iPhone van Apple. In Europa stapten klanten over op toestellen van Nokia en Samsung Electronics.

Analisten geraadpleegd door Bloomberg hadden gerekend op een verwaterde winst per aandeel van USD 0,38 en een omzet van USD 8,85 miljard.

Motorola boekte wel voor het eerst in drie kwartalen een winst uit voorgezette activiteiten van USD 40 miljoen tegen een verlies van USD 38 miljoen in het tweede kwartaal en een winst van USD 727 miljoen in het derde kwartaal van 2006.

De verkopen van Mobile Devices daalde met 36% tot USD 4,5 miljard. Hiermee is het aandeel van de onderneming op de markt voor mobiele telefoontoestellen 13%, zo wordt gemeld in het persbericht.De divisie Home and Networks Mobility boekte een omzetgroei van 6% tot USD 4,2 miljard. Enterprise Mobility Solutions boekte de grootste omzetstijging, van 47%, tot USD 336 miljoen.

Voor het vierde kwartaal rekent Motorola op een winst per aandeel uit voorgezette activiteiten van USD 0,12 - 0,14. Deze verwachting houdt geen rekening met reorganisatie- en andere kosten gerelateerd aan het kostenbesparingsprogramma dat de onderneming voert.

Bestuursvoorzitter Ed Zander is tevreden over de verbetering in de financiele prestaties van Mobile Devices. 'In het derde kwartaal zijn we ons blijven richten op verbetering van de cash flow, winstgevendheid en op groei', aldus financieel directeur Tom Meredith. Ook geeft hij aan dat de eerste vorderingen daarin zichtbaar beginnen te worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud