Motorola: omzet 2ekw conform of boven prognose USD 6,4 mrd

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Motorola verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal van 2002 conform of boven de eerdere verwachting van USD 6,4 miljard zal uitkomen. Dat heeft Chief Financial Officer (CFO) E. Breen van het concern woensdag gezegd tijdens een presentatie op de Bear Stearns 13th Annual Technology Conference.

'We hebben er vertrouwen in dat de omzet conform of licht boven de eerdere guidance van ongeveer USD 6,4 miljard zal uitkomen', aldus Breen.

Volgens de CFO zal het operationeel resultaat, exclusief de invloed van speciale items conform of licht beter zijn dan de eerdere guidance van USD 0,04 per aandeel. Breen stelde verder dat additionele kostenbesparingen gedefinieerd en aangekondigd zullen worden aan het eind van het tweede kwartaal. Daarnaast verwacht het bedrijf speciale voorzieningen te zullen nemen - 'eerder een groot, dan een klein bedrag' - om de herstructurering van het bedrijf substantieel te kunnen afronden.

Het merendeel van deze voorzieningen zal 'non-cash' zijn. Voor geheel 2002 houdt het bedrijf vast aan de verwachting dat de omzet met 5% zal dalen, ten opzichte van een 10%-daling in 2001. In het derde kwartaal denkt Motorola winstgevend te zullen zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud