Naam 'iPad' al jaren in gebruik

©Bloomberg

Apple heeft het niet onder de markt met de iPad, de tabletcomputer die Steve Jobs woensdag aan de wereld voorstelde.

(tijd) - Technologiefetisjsten reageerden kritisch en zelfs enigszins ontgoocheld op het nieuwe hebbeding van de elektronicafabricant, een kruising tussen een iPhone en een laptop. En nu blijkt dat verschillende andere elektronicabedrijven de naam 'iPad' al langer gebruikten en lieten registreren.

De Duitse consumentenelektronicabouwer Siemens gebruikt de naam 'iPad' al jarenlang voor elektrische motoren en micromotoren in allerlei toestellen, meldt het persagentschap AFP. Het heeft die naam volgens het Japanse merkenregister ook internationaal laten registreren.

Ook het Amerikaanse Slate Computing heeft de naam 'iPad' al een tijd geleden bij de Japanse autoriteiten laten registreren, schrijft AFP. Zij gebruiken de naam voor een gamma metronoomcomputers, gsm's en elektronische speeltjes.

En dan is er nog de Japanse elektronicabouwer Fujitsu, die de naam 'iPad' al sinds 2002 zou gebruiken voor een aantal draagbare elektronische deviezen voor de opslag en de distributie.

Of Siemens, Slate Computing en Fujitsu stappen ondernemen tegen Apple, is nog niet bekend.

De iPad, die in juni op de markt komt, moet voor Apple een vierde pijler moet worden, naast de Mac, iPod en iPhone. Volgens analisten zou de elektronicafabrikant er dit jaar tot 3 à 4 miljoen stuks van verkopen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud