Nederlandse groep Ordina neemt ITG Consulting over

ITG Consulting Group uit Brussel wordt overgenomen door de Nederlandse IT-dienstverlener Ordina. Het overnamebedrag is nog niet exact bekend, en is gebaseerd op een earn-out-regeling die afhankelijk is van het resultaat van ITG in 2007 en 2008.

(betten) Dit heeft Ordina dinsdag bekendgemaakt.

De Nederlandse groep zegt dat de overnamesom binnen de 'gebruikelijke bandbreedte' zal liggen van 0,8 tot 1,5 keer de omzet. De verwachte omzet van ITG voor 2007 bedraagt 8 miljoen euro. Dit resulteert in een overnamesom tussen de 6,4 miljoen en 12 miljoen euro. Vanwege de earn-out regeling zal een deel van het overnamebedrag pas in het eerste kwartaal van 2009 volledig worden betaald.

ITG levert diensten gericht op operationele activiteiten, clearance & settlement en business analyse. Fortis, ING, Dexia en Euroclear behoren tot de klanten van ITG. De groep werd in 1994 opgericht.

Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina, zegt in een toelichting. 'De acquisitie van ITG opent voor ons de finance markt in België en Luxemburg. We hebben ons ten doel gesteld de komende jaren hard te groeien in deze markt.'

De bestuursvoorzitter van Ordina België, Hans Vets, voegt daaraan toe dat de overname van ITG past in de ambitie van Ordina om in 2010 aan de top te staan van de ICT-dienstleveranciers in België.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud