Nokia verlaagt omzetverwachting voor tweede kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Nokia, de Finse producent van mobiele telefoons, heeft de omzetverwachting voor het tweede kwartaal van 2002 verlaagd.

Op jaarbasis voorziet het concern nu een omzetdaling van 2-6% tot EUR 6,9-7,2 miljard, terwijl Nokia eerder nog uitging van een omzetstijging met 2-7%.Dat heeft Nokia dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Wel handhaaft het concern de verwachting van een winst per aandeel van EUR 0,18-0,20 in het tweede kwartaal.

Nokia verwacht een omzetdaling bij de divisie Networks in het tweede kwartaal van tenminste 25%, tegen een eerdere verwachting van een daling met 5-10%. Bij Mobile Phones gaat het bedrijf nu uit van een stijging van de omzet met 0-4% op jaarbasis, eerder was dat nog een toename van 5-10%.

De volumegroei op jaarbasis zal meer dan 10% bedragen. Nokia verwacht dat het marktvolume van mobiele telefoons in het tweede kwartaal met circa 5% zal groeien, vergeleken met 89 miljoen in het eerste kwartaal van het jaar.

De divisie Mobile Phones zal in het tweede kwartaal pro forma operationele marges realiseren van meer dan 20%. Bij Networks zal de omzet lager uitkomen door de voorzichtigheid bij de klantenom te investeren, zo verklaarde Nokia.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud