Oce ziet bedrijfsresultaat met 60 procent groeien in tweede kwartaal

Oce heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2006/2007 een bedrijfsresultaat voor rente en belasting geboekt van EUR 28,9 miljoen. Dat betekent een stijging van 60 % ten opzichte van de EUR 18,0 miljoen uit dezelfde periode een jaar eerder.

(betten) Vijf door Betten geraadpleegde analisten gingen voor de operationele winst in de periode maart tot en met mei 2007 gemiddeld uit van EUR 26,8 miljoen. De omzet van het bedrijf, producent van printers gebuikt door de Belastingdienst in Nederland voor het versturen van aanslagen, vertoonde in het tweede kwartaal een daling van 0,6% tot EUR 777,1 miljoen. Dit is nagenoeg gelijk aan Betten-consensus van EUR 777,5 miljoen.

Oce boekte over de afgelopen periode een nettowinst van EUR 18,3 miljoen, tegen EUR 12,2 miljoen een jaar eerder. Per aandeel betekent dit een winst van EUR 0,21.

'We hebben in het tweede kwartaal duidelijk meer printsystemen verkocht dan vorig jaar, zowel in DDS als in WFPS', licht Rokus van Iperen toe. 'We verwachten, dat we ook in de tweede helft van het jaar meer zullen verkopen dan vorig jaar.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud