Advertentie

Omgekeerde aandelensplit RealDolmen op 1 april

Foto LVA ©Lieven Van Assche

De specialist in ICT-oplossingen RealDolmen voert op 1 april de medio december aangekondigde omgekeerde aandelensplit door. De aandelen RealDolmen worden dan automatisch gebundeld in veelvouden van honderd.

(tijd) - Elk veelvoud van honderd wordt dan omgezet in een nieuwe bundelaandeel RealDolmen. Vanaf 1 april zullen de gebundelde aandelen noteren onder de stock code REA, de gebundelde VVPR-strips onder REAS.

Niet-gebundelde aandelen en niet-gebundelde VVPR-strips zullen in een eerste fase nog verder noteren op Euronext Brussel, maar op het segment van de enkele fixing. Zij krijgen als stock code REAT (voor de aandelen) of REAST (voor de VVPR-strips).

Houders van effecten op naam of van gedematerialiseerde effecten hoeven voor deze omzetting niets te doen, beklemtoont RealDolmen. Houders van effecten aan toonder moeten hun aandelen via hun bank of financiële tussenpersoon aan RealDolmen aanbieden voor omruiling.

Na deze eerste fase van de aandelenconsolidatie, waarbij 100 oude aandelen worden omgezet in 1 nieuw aandeel RealDomen, volgt nog een aanpassing van de statuten.

RealDolmen besloot tot de omgekeerde aandelensplit omdat het hoge aantal bestaande aandelen, meer dan 535 miljoen, in combinatie met de lage koers voor heel wat volatiliteit zorgt. Een aandeel met een hogere waarde zal tot minder volatiliteit leiden en ook beter 'de veranderingen in waarde van het bedrijf' weerspiegelen, zei RealDolmen in december.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud