Omzetcijfer Oracle ontgoochelt

Oracle, na Microsoft de grootste softwareverkoper ter wereld, heeft ontgoochelende omzetcijfers over zijn eerste kwartaal bekendgemaakt. De omzet daalde met 5 procent tot 5,06 miljard dollar (3,4 miljard euro), terwijl analisten op 5,25 miljard dollar hadden gerekend.

Ceo Larry Ellison (foto) wijst naar de zwakke verkoop in Europa. De economie in Europa herleeft minder snel dan in de VS, waardoor Europese bedrijven nog aarzelen om software in te kopen.

Volgens Goldman Sachs zal de markt voor software dit jaar met 8 procent krimpen. Volgend jaar zou er een lichte groei zijn van 2 procent, onvoldoende het verlies over 2009 volledig op te vangen.

Dat de omzet niet drastischer omlaag ging, dankt Oracle aan zijn onderhandscontracten. Die genereren een stabiele inkomstenstroom, ook in tijden van crisis.

Oracle ging in de kosten snijden om zijn winst te redden: met succes, de nettowinst steeg 4 procent tot 1,12 miljard dollar.

Het softwarebedrijf is momenteel verwikkeld in de overname van Sun Microsystems. De acquisitie werd reeds in april aangekondigd, maar een onderzoek van de Europese mededingingsautoriteiten vertraagt de deal. DS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud