Advertentie

Option breidt marktaandeel in draadloze modems uit

Option, de Leuvense specialist in draadloze technologie, heeft zijn marktaandeel op de markt van de draadloze modems in 2006 uitgebreid van 31,9 tot 38 procent. Dat meldt het onderzoeksbureau ABI Research.

(tijd) Het is het vierde opeenvolgende jaar dat Option zijn marktaandeel vergroot. In 2003 bedroeg het nog 20,7 procent.

Wereldwijd werden er vorig jaar meer dan 5,2 draadloze modems verscheept. ABI Research ziet de markt in 2012 groeien tot 68 miljoen stuks, goed voor een gemiddelde jaarlijkse groei van 53 procent.

De pc-kaarten namen het gros van de draadloze modemverkopen voor hun rekening. 'De ingebouwde modems konden de initiele verwachtingen niet inlossen. Op die markt vergen nog enkele kwesties aandacht, meer bepaald met betrekking tot de distributie. De operatoren, laptopverkopers en chipfabrikanten werken niettemin samen om de markt van de ingebouwde modules van de grond te krijgen', aldus de onderzoekers. ABI Research voorspelt dat de ingebouwde modems in 2009 goed zullen zijn voor het grootste deel van de totale modemverkopen.

SR

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud