Option lanceert twee nieuwe producten

Option, de Leuvense specialist in datacommunicatie, lanceert vandaag twee nieuwe producten: de Globesurfer ICON 7.2 en de ExpressCard. Dat meldde het bedrijf in twee persberichten.

(tijd) ICON 7.2 is de opvolger van het toestel om desktop-pc's via het mobilofoonnet aan te sluiten op een snelle internetlijn. Option verwacht de eerste exemplaren in februari te verschepen. De Globesurfer ICON is een alternatief voor internet via de vaste technologie (A)DSL en heeft het voordeel dat er bij de installatie geen kabels aan te pas komen.

Analist Rodolphe Blondiau van ING WB verwacht dat de ICON-familie in 2007 11 procent (46,1 miljoen euro) van Options totale omzet genereert.

De ExpressCard is een draadloze HSDPA-datakaart die laptops een snelle internetverbinding bezorgen. De eerste stuks worden in januari verkocht. HSDPA staat voor High Speed Downlink Packet Access en maakt snel dataverkeer mogelijk over een mobilofoonnetwerk. Blondiau mikt voor de HSDPA-kaarten in 2007 op een omzet van 249,3 miljoen euro of 67 procent van de totale omzet van het Leuvense bedrijf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud