Option tuimelt 40 procent na zoveelste teleurstelling op rij

Het aandeel Option krijgt een pandoering van je welste. Het aandeel opende 40 procent lager op 5,21 euro. Het is de vijfde keer in een jaar tijd dat het aandeel een serieuze klap krijgt.

(tijd) - De voorbije vier keer was dat te wijten aan een winstwaarschuwing voorafgaand aan de publicatie van kwartaalcijfers. Deze keer wachtte het management tot de dag van de kwartaalresultaten zelf om barslecht nieuws op te biechten. Het vertrouwen in het bedrijf en het management lijkt nu volledig zoek.

'Wat een positief kwartaal had moeten zijn, draaide uit op een ontgoocheling', stelt gedelegeerd bestuurder Jan Callewaert. Option leed in het derde kwartaal onder technische problemen bij een leverancier. Daardoor kon het bedrijf niet alle klantenorders uitvoeren. 'Dat had een impact op de leveringen, opbrengsten, brutomarge en het bedrijfsresultaat.'

De nettowinst bedroeg 0,4 miljoen euro, daar waar de analisten mikten op 8,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zakte zelfs 0,6 miljoen euro onder nul. De markt mikte op een winst van 10,6 miljoen euro. Vorig jaar boekte Option nog een ebit van 9,9 miljoen euro. De omzet sloot af op 80,4 miljoen euro. De markt verwachtte 85,2 miljoen mikten.

Over het eerste halfjaar zag Option zijn voorraden hoogtechnologische producten opgestapeld door fouten in de boekhouding. Het management gaf bij de publicatie van de resultaten in de zomer toe dat de financials werden verwaarloosd.

Sebastien Rousseau sebastien.rousseau@tijd.be

Jan De Schamphelaere jan.de.schamphelaere@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud