'Palm benaderde Huawei voor overname'

(foto bloomberg)

Palm, de Amerikaanse pionier op het gebied van smartphones, heeft het Chinese Huawei benaderd voor een overname. Dat schrijft persagentschap Reuters. De overnamegeruchten rond Palm zitten de laatste tijd in een stroomversnelling.

(tijd) - Volgens Reuters' bron werd Huawei, een concurrent van Option op de markt van mobiele breedbandmodems, half februari benaderd via zijn investeringsbank. Ook de naam van ZTE, een andere Chinese telecomfabrikant, valt.

'Huawei en ZTE zijn potentiële kopers', zegt een analist aan Reuters. 'Het houdt steekt: beide bedrijven hebben geen besturingssysteem of merknaam, maar kunnen goedkoop produceren en hebben het geld om te investeren'.

Veel bedrijven die de mobiele markt willen betreden, zien Palm als een mogelijk doelwit, dat met webOS een eigen besturingssysteem in huis heeft. Maandag werden het Taiwanese HTC en het Chinese Lenovo nog aan Palm gelinkt.

Palm verloor de laatste tijd veel van zijn pluimen. De laatste modellen van Palm, zoals de Palm Pre en Pixi, boden amper weerwerk tegen de BlackBerry van RIM of Apple's succesnummer, de iPhone. Daardoor gleed Palms marktaandeel in de VS terug tot 5,7 procent.

Ook de financiële moeilijkheden en hoge schuldenberg wegen op het aandeel. Dat was anderhalf jaar geleden nog ruim 18 dollar waard. In de voorbije zes maanden verloor het aandeel bijna 70 procent van zijn beurswaarde. Na de forse koersstijging van de voorbije beursdagen (+34 procent), staat het Palm-aandeel op 6,04 dollar.

KD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud