Parcom hevelt Transics-belang over naar moeder ING

Investeringsmaatschappij Parcom Quoted Equity Management (PQEM) heeft zijn belang van 16,5 procent in Transics overgeheveld naar moederbedrijf ING Groep.

(tijd) - PQEM werd opgericht in de schoot van Parcom dat op zijn beurt dochter is van ING. Tal van belangen van ING werden vorig jaar bij Parcom ondergebracht. Zo werd Parcom een belangrijke aandeelhouder van in hoofdzaak Nederlandse bedrijven zoals CSM, Samas, OPG, Grontmij en Imtech. Op 9 juni 2008 raakte voorts bekend dat Parcom een groot pakket Transics-aandelen had gekocht. Niet alleen het belang in Transics, maar ook alle andere zijn naar ING overgeheveld.

Ivo Lurving, één van de grote mannen bij Parcom, zei kort na de instap in Transics dat Parcom nog meer investeringen plande in Belgische, beursgenoteerde bedrijven. Het ging daarvoor 150 à 200 miljoen euro uittrekken. Maar daar hebben we niets meer over gehoord. Het lijkt erop dat het fonds is opgedoekt en terug bij de moeder is ondergebracht.

In totaal had het fonds 1 miljard euro ter beschikking voor investeringen in West-Europa. De focus lag op 'Europese groeibedrijven die in een fase van transformatieve groei zitten'. Dat zijn bedrijven die sneller dan de markt groeien, die nieuwe geografische gebieden betreden en nieuwe producten ontwikkelen.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud