Advertentie

Personeel Metris wacht af

De directie van Metris weigert commentaar op berichten dat een Japanse groep een overnamebod heeft gedaan op het Leuvense technologiebedrijf. De Standaard en De Tijd maken melding van Nikon, maar ook Mitutoyo zou tot de mogelijkheden behoren.

(belga) - Metris-woordvoerder Renaat Van Cauter verwees woensdag naar het persbericht van dinsdag waarin het bedrijf zich beperkt tot de melding dat er vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd.

Het personeel reageert volgens vakbondssecretaris John Dedecker (LBC) momenteel afwachtend. "We weten dat de directie hard werkt aan oplossingen om uit de problemen te geraken, maar aan het personeel is nog geen enkele beslissing meegedeeld. De werknemers willen momenteel op geen enkele manier een oplossing hypothekeren. Moest blijken dat men het aan het verknoeien is zullen wij onze verantwoordelijkheid opnemen", aldus Dedecker.

In Leuven, waar Metris zijn hoofdzetel heeft, werken circa 70 personen. Het bedrijf heeft ook nog vestigingen in het VK, Italië, VSA, Canada, China, Indië en Bulgarije evenals een wereldwijd netwerk van verkoop- en servicekantoren in Europa, Azië en de VS. In totaal stelt het wereldwijd nog zo'n 500 personen te werk.

Metris verdeelt metrologie-oplossingen voor kwaliteitcontrole in de automobiel- en vliegtuigbouw en wordt net als vele andere bedrijven in deze sectoren getroffen door de economische crisis. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud