Philips behaalt doelstelling 2007

©AFP

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft zijn doelstelling voor de EBITA-marge over 2007 behaald. 2008 zal voor een belangrijk deel in het teken staan van de integratie van acquisities.

(betten) - 's Werelds grootste producent van scheerapparaten rekende voor het gehele boekjaar op een bedrijfsresultaat voor amortisatie van goodwill (EBITA) als percentage van de omzet op minimaal 7,5 procent. Deze blijkt nu te zijn uitgekomen op 7,7 procent. De omzet steeg in 2007 met 5 procent naar 26,8 miljard euro, wat aan de onderkant van de 5-6 procent omzetgroeidoelstelling is.

Philips kijkt met vertrouwen vooruit en herhaalt zijn doelstellingen in Vision 2010. 2008 zal voor een belangrijk deel in het teken staan van de integratie van acquisities. De onderneming verwacht de aangekondigde overname van Genlyte en Respironics begin dit jaar af te ronden.

In het vierde kwartaal realiseerde Philips een omzet van 8.365 miljoen euro, waarbij de autonome groei 8 procent bedroeg. De omzet is boven verwachting van door Betten geraadpleegde analisten. Die gingen gemiddeld uit van een omzet van 8.120 miljoen euro.

De EBITA kwam in het slotkwartaal uit op 865 miljoen euro, wat een marge inhoudt van 10,3 procent. Ook dit is boven de verwachting in de markt. 

Een 3D HD-televisie van Philips op de CES-beurs in Las Vegas (Foto AFP) 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud