Philips boekt hoger dan verwachte bedrijfswinst

Philips heeft in het eerste kwartaal de verwachting van analisten voor het bedrijfresultaat verslagen dankzij een hoger dan verwacht resultaat in de divisies Consumer Electronics en DAP. Dat blijkt maandag uit de cijfers van het elekronicabedrijf.

(betten) De EBITA, ofwel het bedrijfsresultaat voor amortisatie van goodwill, kwam in de eerste drie maanden van dit jaar uit op EUR 353 miljoen, tegen EUR 279 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dit betekent een stijging van de EBITA met 27%.

De divisie DAP, dat onder meer scheerapparaten en elekrische tandenborstels produceert, nam de operationele winst toe met EUR 52 miljoen tot EUR 107 miljoen, een groei van 95%. Analisten geraadpleegd door Betten hadden EUR 69 miljoen voorzien.

Bij de divisie Consumer Electronics kwam de EBITA uit op EUR 34 miljoen, tegen EUR 33 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Hier rekenden analisten op een daling van de operationele winst met EUR 1 miljoen.

Philips boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 5.991 miljoen, lager dan de EUR 6.124 miljoen die analisten hadden voorzien. De omzet werd gedrukt door de lagere dollar. In 2006 bedroeg de omzet EUR 6.155 miljoen. De autonome groei bedroeg 3%.

DAP presteerde van de divisies het best met een groei op vergelijkbare basis van 17% tot EUR 608 miljoen. De divisie Consumer Electronics, wat de omzet betreft de grootste binnen het concern, rapporteerde een vergelijkbare omzetdaling van 6% tot 2.208 miljoen.

De nettowinst voor het elekronicabedrijf is uitgekomen op EUR 875 miljoen, waarmee het de consensus van EUR 819 miljoen verslaat. In dit winstcijfers is een eenmalige bate uit de verkoop van een deel van het belang in de Taiwanese producent van halfgeleiders TSMC en een last voor een herwaardering van het belang in JDS Uniphase opgenomen ter waarde van per saldo EUR 697 miljoen.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud