Philips koopt iPod-leverancier

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips neemt een Amerikaanse leverancier van accessoires voor mobiele apparatuur over. Digital Lifestyle Outfitters (DLO) maakt onder meer kabels en oplaadstations voor muziekspelers, zoals de populaire iPod.

DLO maakt verschillende accessoires voor onder meer de ipod - foto dlo.com

(belga) - De markt voor dergelijke accessoires groeit volgens het Nederlandse concern fors, omdat steeds meer consumenten hun mp3-speler bijvoorbeeld op hun stereotoren of in de auto willen aansluiten. De wereldwijde markt is zo'n 4 miljard dollar waard en groeit jaarlijks meer dan 10 procent. Bovendien valt er veel geld mee te verdienen wegens de hoge marges, verklaarde Philips vrijdag.

Het concern ziet accessoires voor onder meer de iPod dan ook als een van zijn strategische speerpunten. Dankzij de overname wordt Philips naar eigen zeggen een van de belangrijkste spelers op deze markt. DLO behaalde in 2006 een omzet van 100 miljoen dollar (74 miljoen euro). Het merendeel van de omzet komt uit de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse niet-beursgenoteerde bedrijf is opgericht in 2001 en noemt zichzelf de eerste producent ter wereld van speciale beschermhoesjes voor de iPod, waardoor gebruikers er beter mee kunnen sporten. DLO maakt nu allerlei accessoires, vooral voor de iPod maar bijvoorbeeld ook voor de muziekspeler Zune van Microsoft. De producten van het bedrijf worden wereldwijd verkocht. Het bedrijf hoopt echter verder uit te breiden buiten de Verenigde Staten na de overname door Philips.

Zelf maakt Philips ook mp3-spelers, maar speelt hiermee een rol in de marge. Consumenten schaffen liever een iPod aan, geproduceerd door het Amerikaanse concern Apple, dan een muziekspeler van het Nederlandse bedrijf.

Philips verkoopt ook hoofdtelefoons en kabels. Het daarvoor verantwoordelijke onderdeel zag zijn omzet tussen 2003 en 2006 meer dan verdubbelen. Afgelopen jaar kwam de omzet uit op ongeveer 800 miljoen euro.

De overname moet in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond. Philips verwacht dat DLO een positieve bijdrage levert aan de winst.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud