Philips neemt Amerikaans VISICU over

© /Hollandse Hoogte

Royal Philips Electronics versterkt zijn medische divisie met de overname van VISICU in de Verenigde Staten. Dat heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt. Philips betaalt 12,00 dollar per aandeel voor het bedrijf dat gespecialiseerd is in IT-systemen waarmee patienten die op de intensive care liggen op afstand kunnen worden bewaakt.

(betten) - De prijs betekent een premie van 35,4 procent ten opzichte van de slotkoers van maandag. De totale overnameprijs bedraagt circa 430 miljoen dollar (ca. 290 miljoen euro). De ondernemingswaarde ligt volgens Philips op 300 miljoen dollar.

De raad van bestuur van VISICU steunt het overnamebod en beveelt het zijn aandeelhouders aan. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2008 worden afgerond.

VISICU, opgericht in 1998, heeft zo'n 100 medewerkers. De omzet in de twaalf maanden tot en met het derde kwartaal van 2007 lag op circa 36 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) bedroeg 9 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud