Philips schrapt 74 jobs en verkoopt fabriek

Elektronicaconcern Philips wil in Nederland 74 banen schrappen bij het onderdeel Consumer Lifestyle. Het bedrijf heeft daartoe een voorstel bij de vakbonden neergelegd, zei een woordvoerster van Philips.

(belga) - Om welke banen het gaat en op welke locatie deze zouden moeten verdwijnen, kon de woordvoerster niet zeggen. Volgens de vakbond FNV Bondgenoten betreft het merendeel van de te schrappen arbeidsplaatsen de vestiging in Eindhoven. Philips stelt dat het reorganisatieplan onderdeel is van het herzien van de activiteiten van Philips onder de huidige marktomstandigheden.

Het concern wil verder de vestiging in Terneuzen, waar 170 mensen werken, verkopen. De fabriek is onderdeel van Philips Lighting en maakt zogenoemde starters voor tl-buizen. "De komende paar jaar blijven we afnemer van het bedrijf, maar de marktkansen voor Philips Terneuzen liggen buiten Philips", aldus een Philips-woordvoerder. Of Philips in gesprek is met mogelijke kopers, wilde hij niet zeggen. "We zijn nog in een vrij vroeg stadium."

Terneuzen is winstmakend en Philips stelt alleen met een koper in zee te willen die werkt onder dezelfde "businessvoorwaarden" als Philips zelf. Of de verkoop gevolgen heeft voor de werkgelegenheid is nog onduidelijk.

De vakbond FNV Bondgenoten is niet negatief over de op handen zijnde verkoop en meent dat een verkoop mogelijk de enige strategie is waarmee de fabriek kan overleven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud