'Philips stopt televisieproductie in Brugge'

©Arie Kievit/Hollandse Hoogte

Volgens de socialistische vakbond BBTK wil Philips Brugge tegen eind dit jaar stoppen met de productie van televisietoestellen in Brugge. Daardoor zouden 127 arbeiders en 27 bedienden hun werk verliezen. Maar volgens Philips is er voorlopig geen sprake van een sluiting van de productielijn.

Foto: HH

(belga) - Bij Philips wijst men er op dat de televisiemarkt als gevolg van de dalende prijzen onder druk staat.  Het Nederlandse concern bekijkt dan ook de hele  productieketen.

'Alle scenario's worden bekeken voor de televisie-activiteiten. Maar er is nog geen beslissing. Het is een open oefening zonder concrete acties', dixit de woordvoerder. Morgen/woensdag is een personeelsvergadering gepland in Brugge.

Bij de vakbonden is er geen enkele twijfel over de plannen van Philips. 'De uitgelekte nota is zo gedetailleerd dat er geen twijfel mogelijk is', luidt het bij de bonden. Het zou volgens de bonden de bedoeling zijn de productie-afdeling in Brugge volledig op te doeken tussen september en december 2008, met als gevolg het ontslag van 127 arbeiders en 27 bedienden. Een ander signaa  is dat de huurovereenkomst voor de productiehal eind dit jaar afloopt.

Bij het personeel heerst er volgens Luc Logghe (ACV) gelatenheid. De bonden gaan zich woensdag beraden over de situatie.
Philips heeft in Brugge een innovatiecentrum voor televisies en een pilootlijn, waar nieuwe toestellen voor het eerst worden geproduceerd om daarna te verhuizen naar andere vestigingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud